Üres

Összesen: 0 Ft

Maghun Világörökség és Hagyomány

Hagyományőrző kézműves termékek webáruháza Zsűrizett míves termékek, viselet, magas műveltség...

Blog

Beküldő: Bednarik Richárd, 2016-05-03 19:38

Zuhanjunk bele a téridő szerkezetébe!

Utazzunk egyet hagyományőrző módon! Őseink tudása, a Mag-központú gondolkodás tanítása a terítőkbe van kódolva. Megismeréséhez a magyar (magerős, ma agyerős, magáradatos, hunoros-magoros, tehát honőrös-magőrös) világmodell és a hagyományok ismerete szükséges. Kezdjünk hozzá képzeletbeli utazásunkhoz, készítsük elő a terepet! Szükségünk lesz néhány képzeletbeli dologra: terítőre, asztalra és fényforrásra.

 

Beküldő: Bednarik Richárd, 2016-04-25 08:37

Az ősrobbanás nyelve

Ezt a cikket azoknak ajánlom, akik az Aranykorból eredő díszítőművészetek olvasását szeretnék megtanulni.
Népművészetünk, ősi szent helyek, perzsa szőnyegek mondanivalója több rétegben, sőt, több dimenzióban értelmezve...

Ősrobbanás: egy kezdeti pont, ahonnan közösen indulhatunk el a megértés útjain.

Beküldő: Kozma Andrea, 2016-04-21 16:00

 

Amennyire sok vitát váltott ki, hogy milyen fajta madár is lehetett a magyar uralkodó nemzetség mondai ősapja, a turul, olyannyira régóta van egyetértés a nyelvészek között a szó eredetét illetően. Eszerint e madárnév a régi török nyelvekből származik, s valamilyen sashoz, héjához vagy sólyomhoz hasonló, ragadozó szárnyast jelent. Ezek szerint a „turul" szó török eredetű (togrul, turgul = vadászsólyom, illetve „kiváló tulajdonságokkal rendelkező, kedvenc ragadozó madár" jelentéssel).

Beküldő: Bednarik Richárd, 2016-04-20 02:38

Pilisszántó újabb titkai: kőkori járatok több emelet mélységben? - Videó!

Beomlott a templom padlózata és egy pincét találtak alatta. Lementek és újabb két pincét találtak, de egymás alatti szinteken! Ezután egy óriási, földalatti járatrendszerbe jutottak, ahonnan kőkori alkotások is előkerültek.
Egyre több a rejtély a földalatti járatokkal kapcsolatban!

Beküldő: Bednarik Richárd, 2016-04-20 02:03

Az intelligencia tesztek alapja a jó képi gondolkodás, vagyis fejlett vizualizáció. Ábrákat kell KÉPzeletben elforgatni,illetve mozgatni. Micsoda "véletlen", hogy ősi, eltitkolt tudásunk: a képírás is pont erről szól. Minden jó KÉPesség alapja a tudatos, fejlett képi gondolkodás. Amikor el tudunk KÉPzelni valamit több dimenzióban, például egy szobrot felülnézetből, vagy annak vetületeit, árnyékait. Igen, ilyenkor a fényt használjuk a fejünkben, számítógép nélkül, 3D-ben. Ezt is tanítják az ősi képjelek összefüggései. Jó KÉPesítést, KÉPzést kívánunk!

Beküldő: Bednarik Richárd, 2016-04-18 18:14

A subrikát országszerte készítették. A subrika az egyik legelterjedtebb hímzéstechnika. Nem csak az öltözködésben, hanem a lakás díszítésében is szerepet kapott. Többféle elnevezése is ismeretes: pl.: szálvonás, zsubrika, zsubrikálás, stb. Anyaga: finom lenvászon, Mezőkövesden fekete klott. Fonala: az alapanyagtól függően - hímzőfonál, szsnes gyapjúfonál, kender vagy pamut fonál Színezése: lehet egy szín vagy több szín.

Karádi fehér hímzés:

Kulcsszó: 
Beküldő: Bednarik Richárd, 2016-02-10 19:34

A különböző kultúrák ősi, szent ábrázolásainak összefüggéseit vizsgáljuk. Az embernek olyan érzése lesz, hogy valami magasabb szintű tudásba lesz beavatva, mely vallástól függetlenül van jelen mindenhol. Mi lehet a mondanivalója a szent alakok és kapuk mellett megjelenő hasonló alakzatoknak?

Oldalak