Üres

Összesen: 0 Ft

Maghun Világörökség és Hagyomány

Hagyományőrző kézműves termékek webáruháza Zsűrizett míves termékek, viselet, magas műveltség...

Gondolkozz okosan társasjáték

Cikkszám:
1422959805

6 éves kortól, 2-6 játékos részére.
A játék leírása:

Előkészületek:

A játékostársak közül kiválasztanak egy pénztárost, aki a játék megkezdésekor minden játékosnak kioszt 1-1 alaplapot, melyre a játék során a megszerzendő tárgyakat és állatot fogják helyzeni, valamint 5000 HUN kezdőpénzt.

Ezután minden játékos 1-1 színes bábut választ, amelyet az 1-es (kezdő) mezőre tesz. Az angyali és ördögi cselekedetet, illetve a segítőkártyákat jól összekeverve a tábla mellé kell rakni. 

A játék célja: 

A játékosoknak az általunk megítélt helyes út megmutatása az élet ködös, akadályokkal teli útvesztőjében. Az a játékos nyeri meg a játékot, aki elsőként gyűjti össze az alaplapon látható összes tárgyat és állatot. 

A játék menete: 

A játékot 2-6 személy játszhatja. A legfiatalabb játékos dobókockával indítja el a játékot. A táblán annyit halad előre, amennyit a dobásnál a kocka mutat. Utána az óramutató járásával megegyezően a következő játékos dob és lép előre. 

A játékosok az utasításoknak megfelelően haladnak előre és a játék során kapnak a pénztárból, illetve befizetnek a pénztárba attól függően, hogy angyali vagy ördögi cselekedetet hajtanak végre, illetve helyes vagy helytelen úton járnak. 

A pénzből az adott mezőkben különböző tárgyakat vásárolhatnak, amit a játék során az alaplapra helyeznek fel. Olyan dolgokat is össze kell gyűjteni, ami a játékban pénzért nem vásárolható meg (kerékpár, ruha, könyv). Ezeket a játékos a segítő mezőben szerezheti meg. 

Csak az a játékos vásárolhat nappali, konyha és fürdőszoba bútorokat, berendezési tárgyakat, aki már rendelkezik házzal. Az ajándékba kapott tárgyakat (kerékpár, ruhanemű, könyv) tovább lehet ajándékozni, vagy el lehet cserélni a játékostársak között. 

Az a játékos, aki a helytelen pénzbeosztásával fizetésképtelenné válik, kénytelen a már megszerzett javait féláron értékesíteni. Ha nincs vevő a játékostársak között, akkor azt a pénztár veszi vissza.

6 300 Ft