Üres

Összesen: 0 Ft

Maghun Világörökség és Hagyomány

Hagyományőrző kézműves termékek webáruháza Zsűrizett míves termékek, viselet, magas műveltség...

Medálok, kulcstartók

1 200 Ft

Holografikus Univerzum és Táltos hitvilág: Egy-két-há-négy... Középen egy a tér (terem a terem), két tőről ered a Világfa és 4 irányba, hármasságban alkot egységet. Teremtő.
A középső leleten tehát a felülnézeti világképet látjuk. A szakrális geometria piramisa van a teremtés középpontjában. Innen ágazik el a négy irányba a Tetejetlen fa, más néven Istenfa, Világfa, Égigérő fa. A tanítás azzal kezdődik, hogy egy a tér amiből nőnek, kettő a tő, három része van a fának és egységben van újra. Élet és Tudás fájának egysége.
Nézzünk bele a fába és meglátjuk 4-szer. Szent "szint-jeit" látjuk és azt, hogy az elölnézeti világmodell benne van a felülnézetben is 4-szer. Megtanít a képzeletünket tudatosan használni (hogy ne a média által keltett idegen képzelet tegye ezt velünk). Így könnyebb megérteni a modern "holografikus univerzum" (önhasonulóan ismétlődő, más néven fraktál Világegyetem) teóriát is. A teremtés központjából árad ki a szeretet (4 szív), ugyanakkor vonz (szív) is, így a négy csepp jelkép is befelé tart. Kiáradás, kitartás, befogadás, örök körforgás. Az életben a fa leveleinek erezete és alakja 2D-ben jeleníti meg a fa 3D-s képét.
Galgóci tarsolylemez kicsinyített változata bőrszalaggal. A szkíta napmadár, a nagyszentmiklósi kincs őrzője, a tiszabői teremtés-jelkép, a rakamazi tarsolylemez, a karosi turul, Budapest és Magyarország ősi címere. A galgóci tarsoly lemezének mintázata olyan, mintha hét réteg információ lenne mívesen egymásra dolgozva. A Tetejetlen fa, az Élet és Tudás fájának egysége is megjelenik előttünk. A tarsolyokat összekötő jelképrendszer a sólyom szárnycsapásait (elölnézet) és csepp formájú zuhanását is hordozza, de a sejtosztódás és így az egészség képét is ábrázolja. (Anyaga nem allergén, nikkelmentes zamak öntvény.)

Anyaga: 
Zamak
Cikkszám:
1431432505