Üres

Összesen: 0 Ft

Maghun Világörökség és Hagyomány

Hagyományőrző kézműves termékek webáruháza Zsűrizett míves termékek, viselet, magas műveltség...

Koppány a Fény Harcosa

3 800 Ft

Koppány a magyar történelem félreértelmezett, elfeledett tragikus hőse...

Ajánló:

 

 

Atilla a hun üzenet

Székely rendtartás

Életét és halálát a rágalmazás fekete fátyla fedi. A könyv lerántja a több mint ezer éve szőtt fátylat és bemutatja az igazi Koppányt, a nemzet érdekéért harcba szálló szabadsághőst. 

A szerző érdekfeszítő, izgalmas eseménysorozaton keresztül ismerteti úgy a főhős, mint barátai és ellenfelei életszemléletét, lelki beállítottságát és döntéseik lélektani hátterét. István nem tartozott egyértelműen Koppány ellentáborába, annak ellenére, hogy kora gyermekkora óta német papok nevelték, akik mindent elkövettek, hogy tanítványuk az ősi magyar értékeket és hagyományokat elrettentő pogány tévelygésnek tekintse. 

A Pannonhalmi Alapítólevél (998), világosan megfogalmazta Koppány és István viszályának igazi okát, amely nem "pogány-keresztény" ellentét volt, hanem hatalmi harc, háború a németek és a magyarok között. "Midőn a háború zivatara kitört a németek és a magyarok között, nagy villongás támadt, Somogy vármegye ki akarván űzni atyáim székéből…”A háborúba torkoló német-magyar viszály az érdekérvényesítés viszálya volt, Magyarország jövedelmének és javainak a megszerzéséért, amelyet a keresztény egyház megszervezése biztosított a leghatékonyabban. 

A több mint 1000 éves kárpát-medencei magyar történelem tragédia-sorozatának elemzői többször feltették már a költői kérdést, hogy hol tévesztettük el az utat?  Egyesek Koppány és István viszályából vezetik le az úttévesztés döntő okát. Ma már 1000 év távlatából világosan látható, hogy a kereszténység felvétele szükséges és meghatározó volt a magyarság életében. Jézus Krisztus szeretettanítása közel állt a magyar lélek érzelemteli ősi értékrendjéhez. Viszont az is világossá vált, hogy 1000 évvel ezelőtt a keresztény egyház megszervezését kevésbé erőszakos módon is meg lehetett volna valósítani és jobban össze lehetett volna hangolni a magyar érdekérvényesítés céljaival, kiszorítva az idegen érdekek térhódítását.  

Hogyan történhetett meg mégis, hogy Magyarországot, a korabeli Európa egyik legerősebb katonai nagyhatalmát, jelentős háború nélkül sikerült legyőzni, megszerezni a javait és kiszolgáltatottá tenni a Német-Római Birodalom által irányított vagyonéhes nyugati egyházaknak?

A könyv Koppány története regényes elbeszélésével válaszol az 1000 éve megválaszolatlan kérdésre.

Kiadó: 
Püski Kiadó
ISBN: 
9789633021446
Készletinformáció: 
Készleten