Üres

Összesen: 0 Ft

Maghun Világörökség és Hagyomány

Hagyományőrző kézműves termékek webáruháza Zsűrizett míves termékek, viselet, magas műveltség...

Táltoskirály társasjáték

6 600 Ft

A TÁLTOSKIRÁLY TANÍTÁSA
KÓDFEJTŐ, KÉPESSÉGFEJLESZTŐ TÁRSASJÁTÉK!

Gyerekek és felnőttek együtt játszhatnak a képességüknek megfelelő szinteken. Már a bevezető, "keresd a párját" játék közben is lehetőség van az ősi kultúrák és a tudomány titkainak megismerésére. Ehhez segítségünkre van 160 db. kitűnő képösszeállítás, több száz jelképpel és több mint 1200 kulcsszóval kiegészítve. A párokba rendezett részletes leírások segítik a felfedezést, ezért a játék során egyre érdekesebb titkokra derül fény.

A tartalomból: Jelképek megfejtése - eltérő kultúrák, azonos üzenetek - a magyar nyelvi gyökrendszer - tudomány, kozmológia, csillagászat, csillagképek, téridő, őselemek, régészeti leletek, hitvilágok, világképek, ...

A játékhoz nem szükséges a kultúrák és a rovásírás ismerete. Pont arról szól, hogy a legősibb jelképek, így a rovás összefüggéseit is tanítja. Kezdő szinten a játék nagyon egyszerű: Minden képnek van egy párja, azt kell megtalálni. A további szinteken az ismeretterjesztő kártyákat is használjuk és a segítségükkel mélyebb összefüggéseket tárunk fel.
Az a játékos, aki jobban figyel, vagy fejlettebb a képzelőereje, ámulatba ejtheti a többieket, de az is lehet, hogy valaki a műveltsége vagy a megérzése erejével teszi ezt. Egy dolog egészen biztos, mégpedig az, hogy megdöbbentő érdekességeket mindenki fog találni! A fejlett vizuális gondolkodás az IQ-tesztek alapja. Ez a képességfejlesztő társasjáték nem csak a képzelőerőt fejleszti, de segít újra felfedezni a magyar nyelv gyökrendszerét, mely megmagyarázza az ősi jelképek összefüggéseit is. Ehhez a XIX. században, az akkori Magyar Tudományos Akadémaia által hivatalosan elfogadott gyökrendszeri szótárt (Czuczor-Fogarasi) és a hangképzés szabályrendszerét használjuk. A szimbólumok és szavak összefüggéseit bemutató lapok és a forgatható képek az ősi múlt eltitkolt tanításaiba vezetnek. Megismerkedünk többek között a különböző kultúrák összeillő világképeivel, csillagképek, ligatúrák és ősi régészeti leletek üzenetei is megfejthetővé válnak.
A világ kultúráinak rejtett összefüggéseit bemutató játék fejleszti a képi gondolkodást, de ugyanakkor más népek kultúráinak legősibb tanításaiba is bevezet. Több száz színes képpel, magyarázatokkal és kulcsszavakkal segíti a titkok felfedezését.

A társasjáték egyik különlegessége, hogy tanulásra egyedül is remekül használható! Bár az élvezetes játékmenethez nem szükséges, de lehetőség van a leírásokhoz és a megfejtett titkokhoz az interneten kapcsolódó kisfilmeket is megtekinteni (ezekhez QR-kódos csatolások vannak a lapokon elhelyezve). Több mint egy játék! A játékosok valójában egy játékos KÉPzésben vesznek részt, hiszen a magyar nyelv és az ősi jelképek KÉPesítenek. Az ősi gyökszavak képeket hordoznak, melyek a hangképzés szabélyai szerint átalakulnak egymásba. A Képek újabb szavakat hoznak és fordítva. Amikor egyszerre gondolkodunk hangokban és képekben, akkor mindkét agyfélteke aktív! Megtanuljuk a jelképek ősi forgatását, átalakulásukat és mindehhez a KÉPzelőerőt, a belső fényt használjuk a fejünkben. Talán érdemes megjegyezni, hogy a játék megtervezéséhez és a képi összefüggések bemutatásához egy fejlett informatikai rendszert használnak a fejlesztők. A világ összes kultúráját, illetve a tudomány eredményeit képi hasonlóságok alapján is kutató szoftvercsomag, egy mesterséges intelligencia modellezés része. Ennek a különleges adatbázisnak a válogatott anyagaiból épül fel a "Táltoskirály tanítása" című játék, mely reményeink szerint, a jövőben további részekkel fog bővülni. A megvásárolt játéklapok a további játékokban is használhatók lesznek.

Tanuljuk ősi írásunkat a rovást, a legősibb képírás titkainak megfejtésével! A játékot 1-8 fő játszhatja, 4-120 éves korig.

A részletes  játékszabály több játékmódot tartalmaz:
- I. Keresd a párját – memória forgatós.
- II. Magyarázd meg a kapcsolatot (a jó értelemben vett „belemagyarázást” több szinten kell alátámasztani, melyhez segítséget nyújtanak a lapokon a képi hasonlóságok kiemelései és a szöveges leírások is).
- III. Jelsorozatok gyűjtése, szimbólumok átmeneteinek megismerése. A magyar nyelvi gyökrendszer magasabb szintű használatának tanulása.

A játék tartalma:
A Táltos király tanítása - Kódfejtő társasjáték jelenleg kivágós formában rendelhető. A nagy felbontású, digitális nyomtatással készült füzet tartalma:
- 160 db 70x70 mm-es képösszeállítás (2x80 kétoldalas nyomtatással).
- 80 db (2x40) 180x45 mm-es részletes leírás, kis színes képekkel, az egyszerű párok megtalálásához.
- 16 db  (2x8) 140x70 mm-es játéktáblázat a hangképzés és a teljes rovás ABC megjelenítésével.
- A játéktábla a képösszeállításokat tartalmazó négyzetekből épül fel, így a játék folyamán változik.
- Játékszabály
- Négyzetes képek szimbólumok és szavak kiemelésével, részletező leírások és kulcsszavak magyarázatokkal. A képeslapok kivágását jelölés segíti.

Telefonos rendelésfelvétel: 06 20 935 1448

 

Kategória: 
Kiadó: 
Világbiztonság Kt.
ISBN: 
9789638890197
Készletinformáció: 
Készleten