Üres

Összesen: 0 Ft

Maghun Világörökség és Hagyomány

Hagyományőrző kézműves termékek webáruháza Zsűrizett míves termékek, viselet, magas műveltség...

Varázsjelek

2 100 Ft

ifj. Csoóri Sándor VARÁZSJELEK című könyve a zenetanulásról szól az ősműveltség alapján.
A kiváló népzenész látványosan bizonyítja, hogy népzenénk kialakulása és jelrendszere egy igen magasrendű kultúrát feltételez, amelynek kialakulása valahová a messzi - messzi múltba vezet bennünket.
Ifj Csoóri Sándor 1956. február 19-én született. Édesanyja Marosi Julianna népdalénekes, édesapja Csoóri Sándor író - költő. Zenei tanulmányait a Lórántffy Zsuzsanna Zenei Általános Iskolában kezdte, ahol a kötelező furulya mellett klasszikus gitárt tanult 8 évig. 1973-ban alapító tagja a Muzsikás Együttesnek, amely a magyar népzene terjesztését tűzte ki célul; itt 23 évig zenélt itthon és külföldön.
1997-től új együttesével, az Ifjú Muzsikás Együttessel játszik. 1977 és 2002 között az Óbudai Népzene Iskola tanára, ahol népi hegedűt, brácsát, bőgőt, tekerőlantot és bőrdudát tanított, 2002 óta az Ürömi Zeneiskola tanára. 2000-ben Jézus születése címmel folk operát írt, valamint megjelentette a zenetanításról szóló, „Varázsjelek” című könyvét.
A „VARÁZSJELEK” című ezen kiadványt a zenét kedvelő, a zenetanulás útján az ősműveltségig eljutni akaró olvasóink figyelmébe ajánljuk.

Kiadó: 
Koronás Kerecsen Kiadó
ISBN: 
9789638766588
Készletinformáció: 
Készleten