Üres

Összesen: 0 Ft

Maghun Világörökség és Hagyomány

Hagyományőrző kézműves termékek webáruháza Zsűrizett míves termékek, viselet, magas műveltség...

Magyar kékvirág magkeverék

Méret: 
14 × 10 × 0.1 cm
890 Ft

GYÓGYÍTÓ ERŐ és ŐSI TUDÁS a MAG-BAN! A Kékvirág magkeverék Magyarországról származó évelő, egynyári és kétnyári virágokat tartalmaz. Többségében szárazságtűrő, fénykedvelő fajok. A csomagolás kékfestő arculata utal az elmúlt évszázadok magyar népviseletében és a lakástextíliák körében jelentős szerepet játszó színmintázási eljárásra. Összetétele: kék búzavirág, mezei szarkaláb, keleti szarkaláb, évelő len, mezei katáng, parlagi nefelejcs, mezei zsálya, baracklevelű harangvirág, levendula, kerti izsóp és macskafarkú veronika. A keverékek évelő fajai általában első évben nem hoznak virágot, csak a második évtől. És lehetséges olyan mag is pl. az orbáncfű és a vadrezeda, amelyek akár évekig is elfekszenek a földben kedvezőtlen körülmények esetén, anélkül, hogy kicsíráznának, majd később megerednek, ha megfelelő a környezet.

GYÓGYÍTÓ ERŐ és ŐSI TUDÁS a MAG-BAN!

I. Vadvirágmag keverék összetétele: közönséges cickafark, apróbojtorján,kék búzavirág, réti imola, réti margitvirág, mezei szarkaláb, lyukas-levelű orbáncfű, gyújtoványfű, évelő bokros len, fehér mécsvirág, hegyi baltacím, mezei pipacs, vadrezeda, ligeti zsálya, orvosi zsálya.

II. Magyar búzavirág-pipacs magkeverék GYÓGYÍTÓ ERŐ és ŐSI TUDÁS a MAG-BAN! A virágmagvak magyarországi gyűjtésből származnak.

 

III. Magyar kékvirág magkeverék A mag szinte minden ősi kultúrában jelen van, mint a kezdet, az újjászületés, de az élet, az örök körforgás, életerő és lehetőségek szimbóluma is. Ebben a megközelítésben a virágmagkeverék különösen alkalmas ballagási és esküvői ajándéknak, ajándék-kísérőnek is. Utal a diákévek megszűnésére, befejezésére és valami új, más minőség, új életfeladat kezdetére. Menyegző alkalmával pedig jelképezi magát az új életszakaszt és gyermekáldást is. A kék búzavirág és mezei pipacs Magyarországon honos egynyári vadvirágok. A búzavirág jó méhlegelő, és mutatós vágott virág. A pipacs virágos rétek tűzpiros ékessége. Virágjaik gyógynövényként is hasznosíthatók. A két faj magjai külön csomagban 0,5 gr-os kiszerelésben, a dísztasakban találhatók. Kerti és balkonládás vetésre is alkalmasak.

IV. Magyar Mályva-Mályvarózsa mag A mályva-mályvarózsa magkeverék erdei mályvát, fehérmályvát (orvosi ziliz) és fekete mályvarózsát tartalmaz. A három mályva magjai teljesen jól elkülöníthetők a keverékből, ha valaki külön szeretné elvetni: a fekete mályváé a legnagyobb, lapos, az erdei mályváé a középső méretű és az orvosi zilizé a legkisebb. Gyors növekedésű évelő növények, már az első, míg a fekete mályvarózsa a második évtől virágzik. Az orvosi ziliz levele, virága és gyökere is gyógyhatású. Az erdei mályva lila, a fehérmályva fehér és a fekete mályva (festőmályva) sötét-bíbor színű virágainak és leveleinek forrázata köhögéscsillapító, hurutoldó, és sebgyógyító hatású. A mályvák a tápdús, laza, meleg fekvésű talajt kedvelik, a fehérmályva vízigényes.

V. cickafark, apróbojtorján,kék búzavirág, réti imola, réti margitvirág, mezei szarkaláb, lyukas-levelű orbáncfű, gyújtoványfű, évelő bokros len, fehér mécsvirág, hegyi baltacím, mezei pipacs, vadrezeda, ligeti zsálya, orvosi zsálya. Általános vetési időszak kora tavasztól nyár elejéig tart, azzal a megjegyzéssel, hogy kertben történő, késő tavaszi elszórás esetén, a kora tavasszal virágzó növények abban az évben már nem hoznak virágot. A magvakat október-novemberben is el lehet vetni, mert egyeseknek kifejezetten hasznos a fagyhatás. A vegetációs időszak fajonként különböző, az egyes növények virágzási ideje eltér, így az éppen virágzó fajok egymást követik tavasz és nyár folyamán. A növények a magyarországi vadvirág flóra jellegzetes képviselői, többségük kevésbé vízigényes, száraz réteken, parlagon, de erdős területek tisztásán, illetve folyó melletti ártereken is előfordul. A mellékelt poszteren a magkeverék virágai láthatóak, a fotón pedig balkonládában a pipacs, búzavirág és mécsvirág teljes pompájában virágzik (mellette több más növény is felfedezhető /cickafark, zsálya, margaréta, stb/, de még nem bontottak virágot).

VI. Gyógynövény keverék, mely évelő fajokat tartalmaz (2-4 nm bevetésére alkalmas)
A csomagoláson látható rábaközi életfa egyúttal terméjenység szimbólum is.
orvosi zsálya, cickafark, orbáncfű, lándzsás útifű, orvosi zilisz, kisvirágú füzike, citromfű, tejoltó galaj, mezei katáng, kamilla, szurokfű, kakukkfű